Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2010 12:45 - ПРО и лъжите на Вашингтон
Автор: alligator Категория: Политика   
Прочетен: 372 Коментари: 0 Гласове:
1



За какво всъщност става въпрос .

Няколко видни американски физици твърдят, че Пентагонът се стреми да създаде трета област за противоракетна отбрана  в Източна Европа, като манипулират  общественото мнение.Масачузетският физик Теодор Постол изучава структурата на система за противоракетна отбрана на САЩ , поръчано от Агенцията за противоракетна отбрана .Той заключи, че изявленията на агенцията не отговаря на действителността, и страховете на Русия са
оправдани.Друг  изследовател от Центъра за международна сигурност и сътрудничество в Станфордския университет Пол Подвиг е провел свои собствени изследвания. Той е съгласен с констатациите на Постол.Успоредно с работата на Постол работят по въпроса и трима други учени- разработчик на водородната бомба, Ричард Гарвин, ядреният физик Филип Коу и Дейвид Райт (известен за изпитване на оръжейни системи при президента Бил Клинтън). Констатациите са същите.
По същото време Хенри Объринг, обяснява защо изборът на САЩ за разполагането на противоракетна отбранителна система се падна на Полша и Чешката република- тези страни са в състояние да предотвратят нападение от Иран.
Въпреки това,на една от демонстрациите беше показано руските ракети изстреляни в посока на Вашингтон, и тези на територията на Русия. И на слайд с области от изображението да се инсталира система за противоракетна отбрана в Полша бе записано, че тя не е в състояние да сваля руски ракети. Учените не са съгласни. Според тях, прихващачите позволяват да се уловят руските ракети. Ако САЩ наистина искат да се предпазят от Иран, противоракетната отбрана е по-мъдро да се предвижа по-близо до нейните граници. Затова Постол смята, че американските ракети в Полша ще бъдат в състояние да ударят руските ракети които са насочени от западната част на Русия към САЩ.Също така, учените са опровергали изявленията на Объринг, че ракетите прихващачи в Полша няма да могат да  развият достатъчно скорост да прихванат руските ракети. Физиците казват, че залавянето е възможно, тъй като те ще развиват скорост от 9 км / сек.

Следва продължение !!!


Тагове:   вашингтон,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alligator
Категория: Политика
Прочетен: 9690
Постинги: 2
Коментари: 2
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930